Blog

ALBASTRU DE MAREA NEAGRĂ, brand creat de o tânără din Timișoara. NORINA GRIGORAȘ a schimbat banalul „Dau o fugă pân’ la mare“ cu surprinzătorul „Mă mut la mare“: „De obicei, oamenii ajung aici pentru a lua din energia locului. Eu îmi doresc să ofer și am ales să o fac în felul meu!“

October 31, 2023

Norina Grigoraș e de loc din Timișoara. A terminat Psihologia, a absolvit un master în Statistică Medicală, iar de aproape 10 ani este statistician programator în industria farmaceutică. După ce a locuit în Cluj-Napoca și București, și-a dat seama că are nevoie de mai multă  libertate. Nu s-a întors acasă, în Timișoara, ci a plecat în direcția opusă, spre Constanța. A dat Banatul natal pe Dobrogea cea misterioasă! De dragul Mării Negre. 

Erau primele luni ale pandemiei când Norina a simțit că e momentul să ia o decizie radicală. Lucra de acasă, așa că era, cumva, „exilată“, din cauza restricțiilor, într-un apartament fără balcon din București. Și-a spus atunci că e momentul să-și mute casa într-un loc care să o ajute să-și „găsească busola“. Așa că banalul „Dau o fugă pân’ la mare“ s-a transformat în surprinzătorul „Mă mut la mare“, căci primul drum la Constanța l-a făcut pentru a viziona un apartament de-nchiriat aflat în centrul orașului.

Ce-i drept, avea balcon cu vedere la mare, iar nemărginirea acesteia a fascinat-o și i-a oferit tocmai doza de  libertate de care avea nevoie în acele clipe. N-a mai contat nici că primise o ofertă de job dintr-un oraș considerat perfect – Geneva. A ales cu sufletul.

Chemarea Mării Negre

Era finalul lunii iunie 2020, iar Marea Neagră era mai albastră ca niciodată. Întinderea ei a hipnotizat-o, la fel și liniștea unui oraș turistic transformat de pandemie.

„Nu mi-a venit să cred, pur și simplu. Eram fascinată! Albastrul ăla era de Vamă pentru mine. Sau specific stațiunilor din Bulgaria, nicidecum Constanței. Nu știam foarte multe despre acest oraș, pentru că eu fusesem mai mult în stațiuni. Am privit totul prin filtrul omului venit din exterior, care descoperă totul cu surprindere, pentru că nu eram obișnuită să am marea la doi pași de casă. Ieșeam de două ori pe zi, mă plimbam, citeam. De cele mai multe ori mergeam pe plajă fără telefon, pentru că îmi doream să fiu total deconectată și să mă bucur de magia locului“, își amintește Norina.

Își asculta gândurile, se bucura de întinderea nesfârșită a mării, de cântecul pescărușilor și al valurilor.

Constanța, în nuanțe de albastru

Cu timpul, și-a dorit să le ofere și celor dragi frânturi din frumusețea mării, așa că a început să facă fotografii pe care le trimitea apropiaților, iar aceștia descopereau o altă față a Constanței. Căci fiecare cadru era creat cu sufletul. Și-a dorit să le cumpere suveniruri și cărți poștale și-atunci și-a dat seama că, în Constanța, oferta de produse autentice era inexistentă. „Cum ar fi dacă aș arăta eu tuturor oamenilor, inclusiv constănțenilor, cât de frumoasă este Marea Neagră?“ – și-a spus atunci.

Așa că a început să adune în colecția sa cât mai multe cadre de suflet. Iar chemarea sa a primit, în scurt timp, un nume – „Albastru de Marea Neagră“, o pagină de instagram pe care posta fotografiile cele mai dragi, care în scurt timp aveau să devină cărți poștale. Norina spune, cu un zâmbet candid, că numele brandului nu-i aparține, ci a fost rostit, într-un moment de inspirație, de o bună prietenă. A fost „dragoste la prima audiție“. Și așa i-a rămas numele proiectului său de suflet.

A absolvit o școală de fotografie

Și, pentru că-și dorea să facă totul într-un mod profesionist, cu ideea-n tolbă și cu multe planuri, s-a înscris, un an mai târziu, la o școală de fotografie din Constanța, iar până la absolvire prima serie de cărți poștale era deja la vânzare. Formatul ales este unul ce amintește de fotografiile tip Polaroid, iar toate fotografiile au în ele o parte din sufletul acestei bănățence care descoperă și redescoperă nuanțele de albastru ale Mării Negre, mereu într-o lumină nouă.

Câteva fotografii se află pe lista de „favorite“, pentru că au valoare sentimentală. Primul cadru este cel de la care a început totul – un moment în care a susprins marea în vremuri de furtună, survolată de câțiva pescăruși. „Cromatica și-n general toată atmosfera a fost una de moment. Aici, totul se schimbă într-o clipă – nuanța mării, lumina, starea pe care cadrul ți-o transmite! Poți surprinde un cadru unic, doar pentru că ai fost în acel moment acolo. La fel este și relația mea cu marea și cu Constanța – a început într-un mod total neașteptat, dar exact la momentul potrivit“, mărturisește Norina.

Cel mai drag îi este un cadru de atmosferă, din Portul Tomis, cu linii și contraste, pe care îl consideră reprezentativ atât din punct de vedere al stilului personal, cât și al locurilor.

În loc de epilog

Atunci când s-a mutat la Constanța, Norina și-a propus să rămână pentru un an, de probă. Trei ani mai târziu, bănățeanca locuiește tot în apartamentul cu vedere la mare, este îndrăgostită de Dobrogea și are planuri pe termen lung.

Prima serie de cărți poștale a fost deja epuizată, așa că Norina a pregătit-o deja pe a doua. Își dorește să-și extindă proiectul și să promoveze și Delta Dunării, pe care a descoperit-o cu bucurie și surprindere, de când locuiește în Constanța.

Norina Grigoraș își dorește să construiască o poveste din imagini, una care să transmită emoție și care să arate oamenilor locului, în primul rând, că frumosul poate salva chiar și un oraș „chinuit“ de vremuri, așa cum este Constanța. Să arate că puținul făcut de fiecare dintre noi poate face diferența. Și să-i molipsească pe constănțeni cu mândria de-a fi parte a comunității în care se află în PREZENT.

„Cred că, dacă oamenii conștientizează ceea ce au, pot deveni mai implicați, pot respecta orașul, plaja și marea, păstrându-le curate. Știu că aici, la mare, oamenii vin în general pentru a lua din energia locului. Eu îmi doresc să ofer și am ales să o fac în felul meu“, mărturisește Norina.

Și, dacă ar fi să-i transmită o urare Mării Negre, astăzi, de ziua ei (31 octombrie), aceasta ar fi:

„Draga mea Mare Neagră, îți doresc să fii curată! Și respectată!“

 

*******

Cărțile poștale realizate de Norina Grigoraș sunt disponibile în Constanța, în librăriile Cărturești, Prăvălia cu Cărți și în magazinul de suveniruri autentice Rafia Studio (Piața Ovidiu), dar și în Cărturești Sibiu și București.

Fotografiile Norinei Grigoraș pot fi descoperite AICI.  

 

 2,425 total views

Blog

Povestea constănţencei ale cărei fotografii au făcut înconjurul lumii, după ce au fost preluate de BBC News

September 23, 2023

Într-o lume dominată puternic de superficialitate, Cristina Buşcă, o tânără fotografă stabilită în Marea Britanie, s-a făcut remarcată tocmai pentru că are darul de a vedea dincolo de aparenţe. Contul ei de Instagram a crescut în mod spectaculos, după ce mai multe fotografii i-au fost preluate de BBC News şi au făcut înconjurul lumii. Imaginile surprind debutul pe podiumul London Fashion Week al unui model atipic – o tânără diagnosticată cu sindromul Down.

Povestea Cristinei Buşcă (30 de ani) e despre curaj şi ambiţie, despre talent şi determinare. Despre muncă. Şi, mai ales, despre a învăţa că uneori trebuie să pleci urechea doar către ce-ţi spune inima.

CURAJUL DE A-ŢI ASCULTA INIMA

Cristina este originară din judeţul Constanţa, iar acum cinci ani a pornit către necunoscut, la mii de kilometri de locurile natale, căutându-şi locul şi menirea.
La fel ca mulţi români ajunşi în Marea Britanie, a lucrat, mai întâi, în cadrul unei multinaţionale. A fost, probabil, mâna destinului că în scurt timp, într-un mod total întâmplător, şi-a descoperit vocaţia. Atunci când a ţinut pentru prima dată în mână un aparat foto, a ştiut că asta îşi doreşte să facă pentru totdeauna.

„A fost, cu adevărat, o întâmplare. Am cunoscut un fotograf, pe Alexandru, care mi-a vorbit atât de frumos despre munca lui, încât am fost fascinată. El participa la multe festivaluri și evenimente şi făcea totul cu foarte multă pasiune. La un moment dat, mi-a dat camera lui să fac primele poze și pur şi simplu m-am îndrăgostit. Primele fotografii le-am făcut în club. Mi-am dat seama că obiectivul aparatului foto te ajută să vezi lumea cu alţi ochi, să decupezi fragmente din realitatea înconjurătoare“, mărturiseşte Cristina.

Nu avea cunoştinţe tehnice sau de compoziţie, dar şi-a dat seama că locurile şi oamenii o inspiră, că lumea şi viaţa se văd altfel prin obiectivul aparatului foto şi că o imagine închide în ea momente, emoţii şi frânturi de suflet.

„Crezi că vei reuşi?! E prea greu, mai ales atunci când eşti într-o ţară străină!“, „Ce-ai să faci cu fotografia?! Foarte puţini reuşesc în acest domeniu!“ – a auzit asta de atât de multe ori! Cuvintele îi puteau sădi îndoiala în suflet, dar Cristina a continuat să creadă şi să aibă visuri măreţe.
A început să fotografieze din ce în ce mai mult – peisaje, oameni şi-n general tot ce i se părea că o inspiră. Cu telefonul, apoi cu prima ei cameră foto. Dar întotdeauna cu sufletul. În jurul ei, au fost mulţi oameni care i-au apreciat viziunea, aşa că a prins curaj.

În urmă cu patru ani, a decis să se înscrie la o şcoală acreditată de fotografie, din Constanţa, aşa că orizontul a devenit din ce în ce mai deschis. Învăţa cum să facă nu doar fotografii cu emoţie, ci şi corecte din punct de vedere tehnic şi al compoziţiei.

Încetul cu încetul au apărut şi primii clienţi, iar treptat Cristina a decis să renunţe la jobul full-time şi să se axeze foarte mult pe fotografie. Avea din ce în ce mai multe evenimente şi îşi dorea să îşi transforme pasiunea în job.

CLIPA DE GLORIE

La fel ca orice om modest şi corect, Cristina a ştiut dintotdeauna că succesul îl poţi obţine doar prin muncă, aşa că a încercat să profite de fiecare oportunitate ce se ivea. Tocmai de aceea, pentru că îşi dorea să bifeze cât mai multe experienţe, a decis să se înscrie ca fotograf al unui eveniment de anvergură internaţională – London Fashion Week. A primit cu mare bucurie vestea că a primit acreditarea.

În cele două zile în care a participat la Săptămâna Modei, a făcut peste 1.000 de fotografii, cu modele superbe, încadrate perfect în standardele societăţii actuale. Însă chipul unei singure fete i-a rămas lipit de suflet: Beth Matthews, modelul în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu sindromul Down, care şi-a făcut debutul pe podiumul Săptămâna Modei de la Londra. Tânăra, care anul trecut a semnat cu o importantă agenţie de modelling, apăruse deja în prestigioasa revistă Vogue, dar se afla pentru prima dată pe catwalk-ul acestui eveniment de anvergură.
„M-a impresionat curajul ei de defila cu atâta încredere, că, indiferent de problemele ei, a urcat pe scenă cu hotărâre“, mărturiseşte Cristina.

De altfel, fotografiile Cristinei tocmai asta surprind: emoţia, dar şi încrederea în sine a tinerei care a declarat pentru presa internaţională că îşi doreşte să contribuie la „schimbarea la faţă a modei“.
Cristina a postat pe Instagram câteva dintre cadrele surprinse, însoţite de un citat motivaţional, ce aparţine lui Winston Churchill: „Success is not final, failure is not fatal: It is the courage to continue that counts“. (Succesul nu este final, eşecul nu este fatal. Contează doar curajul de a continua).

Fotografiile au fost remarcate de cei de la BBC News, care au contactat-o pe româncă pentru a le prelua pe contul de Instagram, urmărit de peste 26 de milioane de utilizatori, din toată lumea. Ea a crezut, iniţial, că este o glumă. „Au fost acolo atâţia fotografi, oare să le fi plăcut tocmai fotografiile mele?!“ – şi-a spus, în sine.

Nu, nu era o glumă! Iar fotografiile sale au primit peste 100.000 de aprecieri, din partea oamenilor din toată lumea. Expunerea pe pagina unui „gigant“ media i-a adus, peste noapte, un succes nesperat. Pe pagina ei de instagram au venit în jur de 20.000 de urmăritori noi, din întreaga lume, dornici să-i descopere fotografiile.

Primii care au felicitat-o au fost colegii săi de la CamCam Studios, un studio de producţie video întemeiat de români, în Marea Britanie. „Vrem să subliniem nu doar talentul Cristinei Buşcă, ci şi impactul ei asupra lumii modei şi a artei vizuale. Imaginile sale preluate de BBC News şi BBC News UK demonstrează că arta transcende graniţele naționale și că frumusețea poate fi găsită în fiecare colţ al lumii. Cu Beth Matthews şi designerul său, Cristina Buşcă ne aminteşte că diversitatea şi pasiunea sunt cele care fac moda şi arta cu adevărat speciale“, au scris ei, într-o postare pe pagina de facebook.

„FOTOGRAFIA MĂ AJUTĂ SĂ SPUN POVEŞTI“

În ciuda acestui val de popularitate, modestia Cristinei a rămas aceeaşi, căci pentru ea este o trăsătură de caracter. Recunoaşte, însă, că această validare îi dă curaj să meargă înainte cu şi mai multă hotărâre, aşa cum Beth Matthews a păşit cu încredere pe un podium care, până nu demult, era doar al femeilor perfecte.

„Iubesc frumuseţea, iubesc natura, oamenii şi emoţiile şi tocmai de aceea pasiunea pentru fotografie a venit în mod natural. Mi-a permis să devin creator de frumuseţe şi să pot aduce bucurie oamenilor. Am găsit în fotografie o modalitate de exprimare – mă ajută să scot la iveală ceea ce se află în sufletul meu, îmi deschide mereu noi orizonturi, mă ajută să descopăr locuri noi, să fiu spontană şi creativă, să spun poveşti cu ajutorul imaginilor. Ce poate fi mai frumos decât să surprinzi emoţii care vor dura o veşnicie?! Fotografia stârneşte emoţie şi reuşeşte să conecteze sufletele oamenilor. Pe mine, fotografia m-a ajutat să-mi găsesc calea, să mă reinventez şi să călătoresc foarte mult. Practic, totul a căpătat un alt sens şi de aceea pot spune că este marea mea dragoste!“, concluzionează Cristina.

 2,773 total views

Blog

Cum alegem florile pe care le oferim

February 28, 2023

Primăvara, oferim în dar zâmbete, gânduri bune, mărţişoare şi, desigur, flori!  Statisticile arată că la începutul lunii martie vânzările de flori cresc de cel puţin 10 ori faţă de o perioadă normală. Florile sunt apreciate nu doar pentru frumuseţea şi gingăşia lor, ci şi pentru mesajul pe care îl transmit.  

Atunci când vine vorba despre alegerea unui buchet de flori, trebuie să ţinem cont de personalitatea persoanei care îl primeşte şi, mai ales, de relaţia pe care o avem cu aceasta, spune Doina Marinescu, designer floral pentru evenimente, în Constanţa.

Doina adoră florile şi spune că ele sunt cele care-i aduc energia, zi de zi. Iar această pasiune izvorâtă din suflet a perfecţionat-o la numeroasele workshop-uri la care a participat, atât în ţară, cât şi în străinătate. Îi place ofere consiliere şi să creeze buchete unice, care să se potrivească perfect cu personalitatea clientelor sale.

Ce facem, însă, atunci când nu beneficiem de consiliere? Cum le alegem, mai ales dacă persoana căreia le oferim nu ne este foarte apropiată, nu îi ştim gusturile şi nici nu avem o relaţie foarte apropiată? „Cea mai bună soluţie ar fi un buchet alb cu verde. Este elegant, arată foarte bine şi nu dai niciodată greş“, ne sfătuieşte Doina.

Dacă ai o relaţie de afaceri cu femeia căreia îi oferi florile, orhideea ar fi o soluţie salvatoare. „Este o floare exotică, dar şi foarte elegantă, preţioasă“, menţionează ea.

Sfaturi şi recomandări

Pentru orice buchet, una dintre recomandările de bază este aceea ca el să nu cuprindă mai mult de trei culori, preferabil în aceleaşi tonuri. Primăvara sunt recomandate florile de sezon, dar este important să nu avem în acelaşi buchet două flori cu mirosuri foarte puternice:

„Freziile, narcisele, muscarii, lăcrămioarele, irişii, lalelele sunt printre cele mai căutate flori în această perioadă a anului. Este important să nu avem două flori cu miros puternic în acelaşi buchet, pentru că se vor neutraliza. Imaginaţi-vă că punem în acelaşi buchet frezii şi zambile. Care dintre ele va domina?!“

Pentru o persoană romantică, vom alege tonuri de roz, crem, argintiu, mov prăfuit. Dacă persoana este nonconformistă, putem alege culori puternice. Pentru persoana iubită vom alege trandafiri sau floarea preferată. Pentru mama, vom opta pentru o floare preţioasă, cum este orhideea Vanda. Sau floarea pe care o iubește cel mai mult.

Putem oferi şi flori în ghiveci, dacă ştim că persoana care le primeşte iubeşte plantele şi este pasionată de îngrijirea lor. Atenţie, însă, din nou la mesajele pe care le transmitem. De pildă, nu vom duce mamei soţului acea specie de cactus numită popular „limba soacrei“. 😊

Florile de culoare închisă sunt şi ele foarte elegante. Cum ar fi calele negre, folosite în buchete nonconformiste, ce transmit curaj şi mister. În ţara noastră, calele nu sunt foarte căutate, pentru că sunt asociate cu evenimentele triste, spune Doina Marinescu. La fel şi garoafele, care le amintesc românilor de perioada gri a comunismului, dar şi de jerbele funerare. „Noi reuşim să le integrăm perfect în anumite buchete, cu un aer elegant. Şi atunci oamenii aproape că nici nu mai realizează că sunt acolo. Oricum, toate florile sunt frumoase, superstiţiile sunt legate doar de cultura noastră“, spune Doina Marinescu. O floare elegantă şi destul de sobră este protea, floarea naţională a Africii de Sud. Poate fi oferită inclusiv bărbaţilor. 😊

Dacă ne dorim un buchet deosebit, bugetul minim este de aproximativ 150 – 200 de lei. Însă, dacă avem un buget limitat, Doina Marinescu ne sfătuieşte să alegem un singur fir. Simplu, dar elegant şi foarte preţios. Până la urmă, important este mesajul pe care îl transmite.

Cum oferim corect un buchet de flori

Este o artă să le alegi, dar e foarte important şi cum le oferi. Cu tulpina în sus sau în jos? Cu tulpina în jos, desigur, aşa cum spune şi codul bunelor maniere, fiindcă persoana care le primeşte trebuie să se bucure de flori, în primul rând. Atunci când vine vorba despre ambalaj, lucrurile sunt foarte clare. Mai bine legate cu o fundă elegantă sau aşezate într-o cutie cu un design elegant, decât acoperite cu folii de plastic, plase ori alte asemenea ambalaje din plastic, ţipătoare sau cu brizbrizuri. Oricum ar fi, ambalajul nu trebuie să umbrească frumuseţea florilor!

Îngrijirea florilor

Şi tot o artă este şi îngrijirea florilor, fiindcă ne dorim să le păstrăm cât mai mult timp proaspete şi frumoase. Le desfacem ambalajul, dacă acesta există, tăiem tulpina oblic şi le aşezăm într-o vază, de preferinţă dintr-un material mat. Dacă nu avem o soluţie hrănitoare specială, adăugăm un pliculeţ de zahăr într-un litru de apă. Dacă ne dorim să ţină mai mult, trebuie să le ţinem într-un loc ferit de căldură. La două zile schimbăm apa. Printre cele mai rezistente sunt trandafirii, lisianthus, crizantemele, orhideele, crinii, floarea-soarelui.

 2,206 total views

Blog

Cum poţi comanda un ziar personalizat?

February 6, 2023

Înainte de orice, vrem să te felicităm! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că faci parte din categoria celor pentru care amintirile, cuvintele frumoase şi cadourile de suflet sunt cele mai preţioase!

Şi-acum hai să-ţi spunem cum se desfăşoară întregul proces! Întâi de toate, trebuie să ne spui ce fel de ziar îţi doreşti să comanzi. În funcţie de asta, noi îţi transmitem un set de întrebări la care te rugăm să răspunzi pe scurt! Nu-ţi face griji în privinţa modalităţii de redactare! Răspunde la aceste întrebări ca şi când ai vorbi cu un prieten. Din aceste răspunsuri noi ne vom lua informaţiile esenţiale, pentru a redacta articolele personalizate. Scriem cu drag, folosim un stil curat, simplu, dar cu foarte multă emoţie.

FOTOGRAFII DE SUFLET

Pentru ca ziarul să fie cu-adevărat o amintire veritabilă, avem nevoie şi de cele mai dragi fotografii. E bine să avem imagini cu o rezoluţie bună, însă noi punem preţ şi pe fotografiile vechi, de suflet, fiindcă ziarul e un puzzle de amintiri. Aşadar, dacă ai fotografii din copilărie, scanează-le sau fotografiază-le, iar noi le vom folosi cu drag!

Apoi începe paginarea – texte, titluri, fotografii, uneori citate. Suntem întotdeauna atenţi la detalii, astfel încât produsul final să stârnească emoţie şi lacrimi de fericire! Şi chiar aşa se întâmplă!
Înainte de corectura finală, îţi trimitem varianta pentru previzualizare. Apoi citim, din nou, ziarul, cu mare atenţie, de câteva ori, astfel încât să nu existe greşeli de scriere sau de tehnoredactare. După ce vede lumina tiparului, urmează finisarea. Şi-apoi poate pleca spre destinatar.

CADOUL CARE ATINGE SUFLETUL

Dacă îl faci cadou, fii sigur că vei atinge sufletul omului drag. Că-l va citi cu lacrimi în ochi şi-l va păstra cu drag, pentru a se întoarce la el, ori de câte ori va simţi ne-voia să-şi găsească liniştea printre cuvintele potrivite cu grijă. Pentru că amintirile au rol terapeutic!

Acest ziar nu va ajunge niciodată la coşul de gunoi! E ca şi cum ai arunca momentele de fericire… Va rămâne într-un loc sigur, numai bun să fie răsfoit şi de copii, nepoţi, strănepoţi şi-n general de oameni dragi! Pentru că nu e doar o foaie de hârtie. E o poveste cu introducere, cuprins şi cu final deschis. Poate că nu-i subiect de roman şi nici n-are veleităţi cinematografice. Dar e cea mai frumoasă poveste, pentru că este autentică! Şi pentru că ne stârneşte cea mai frumoasă şi pură emoţie! E un ziar de iubit, de păstrat şi de dăruit. E despre momente ce nu pleacă nicicând din noi!

 5,300 total views

Blog, Lifestyle

Nuntă pe plajă, în România. Ce trebuie să ştii dacă vrei să spui „DA“ în briza mării

May 12, 2022

În ultimii ani, căsătoriile pe plajă au început să fie din ce în ce mai apreciate de românii care-și doresc evenimente atipice, departe de șabloanele nunților tradiționale. Plaja poate fi unul dintre cele mai romantice locuri unde îndrăgostiții pot spune DA. Cu picioarele-n nisip, mângâiați de briza mării, în prezența câtorva oameni dragi.

Nunta pe malul mării nu mai este doar pentru boemi. Din ce în ce mai multe cupluri optează pentru un eveniment restrâns, pe plajă, pentru că îşi doresc ca ziua căsătoriei să fie cu-adevărat inedită şi să rămână cu cele mai frumoase amintiri. Roxana Banasu-Stojcic este wedding planner La Boheme, în Constanța, și se ocupă, în mare parte, de nunți tematice, organizate pe plajă. În multe dintre cazuri, este vorba despre români din alte zone ale țării sau stabiliți în străinătate, care își doresc o ceremonie boemă, în aer liber, cu un număr limitat de invitați. Se simt ca în vacanță. O vacanţă în care, culmea, se și căsătoresc! Iar luna de miere e o prelungire firească a stării.

„Avantajul nunților pe plajă, cu un număr mai mic de invitați, este acela că nu trebuie programate cu câțiva ani înainte, doar pentru a găsi un anumit ballroom disponibil. De obicei, petrecerea de nuntă este mult mai relaxată, organizată la un restaurant aflat pe plajă. Dezavantajul ar fi acela că te poți trezi că vremea îți strică planurile. Dar nu ne facem griji, evenimentele de acest fel sunt întotdeauna reușite, chiar şi atunci când vremea este capricioasă, pentru că sunt atipice“, spune wedding planner-ul.
Locurile preferate pentru ceremonii de acest fel sunt plajele din Mamaia Nord, Năvodari, Agigea, Venus, Neptun-Olimp 2 Mai și Vama Veche. De obicei sunt locuri retrase, care pot deveni cu ușurință decorul perfect pentru o ceremonie memorabilă.

Dacă vă faceţi griji în privinţa bugetului, trebuie să ştiţi că nu este nevoie de sume exorbitante, iar de cele mai multe ori oferta este personalizată. Pe litoral veţi găsi multe locuri frumoase, pentru o nuntă ca-n poveşti!

Viitorii miri care nu au domiciliul într-o localitate situată pe malul mării trebuie să ţină cont şi de anumite detalii administrative. „Trebuie sa fie pregătiţi pentru două drumuri – unul pentru viza de flotant şi altul pentru depunerea dosarului. Dar există o soluţie şi pentru cei care îşi doresc să evite formalităţile – oficierea unei ceremonii simbolice, pe plajă, similară cu cea civilă, dar personalizată. În timpul pandemiei, mulţi miri au optat pentru această variantă. Au scos actele la ei în oraş, într-o zi oarecare, iar la mare a avut loc momentul deosebit. Este o experienţă aparte, diferită de un eveniment clasic. Mulţi au combinat acest moment cu o minivacanţă la mare, deci nu are cum să fie altfel decât memorabil“, ne-a mai spus Roxana Banasu-Stojcic.

 4,133 total views,  1 views today